התקשרי עכשיו לקבוע תור ישירות
מול המתאמת הקלינית:
054-5485062

טיפול בדימומי האישה

מקום הטיפול:

הרצליה מדיקל סנטר, מרכז רפואי מדיקה, ביה"ח רפאל

משך הטיפול:

15-20 דק'

זמן החלמה:

תלוי בסוג
נשים רבות סובלות מדימומים גינקולוגיים כבדים ולא סדירים, ניתן לפתור הבעיה לאחר בירור קצר ולהציע טיפולים יעילים, קלים ומשמרי הרחם.

לפרופסור כהן ניסיון רב באיבחון ומציאת פיתרונים מותאמים אישית לכל אישה בכל גיל, ומכל רקע, תוך הקפדה על סטנדרט רפואי גבוה ומעודכן, הקשבה לרצונה של האישה ושימור הרחם.

מי סובלת מדימום גינקולוגי פתולוגי

כ-10-30% מהנשים בגיל הפוריות תסבולנה מדימום וסתי פתולוגי.
נערות צעירות בשנה שנתיים הראשונות של המחזורים הראשונים ונשים לקראת גיל המעבר, עשויות לחוות דימומים כבדים וטורדניים שלעיתים אינם סדירים.
נשים לאחר לידה ובעיקר לידה קיסרית עשויות לחוות דימום בין וסתי
אצל נשים השומרות נידה (כמחצית מהנשים היהודיות בארצינו), הדימום הוסתי הממושך או הבין וסתי עלולים לגרום לבעיה בחיי אישות ואף לגרום לבעיית פיריון.

מה ההגדרה של דימום גינקולוגי פתולוגי

  • טמפון או תחבושת הגיינית הנספגת בתוך כשעה למספר שעות ברציפות
  • צורך להשתמש בהגנה כפולה בפני הדימום (2 תחבושות, טמפון ותחבושת)
  • דימום המצריך החלפת פד או טמפון בלילה
  • דימום מעבר לשבוע ברציפות
  • פליטת קרישי דם מעבר ליום אחד במשך הדימום הוסתי
  • הגבלה בפעילות יומיומית כתוצאה מזרימת דם כבדה
  • סמפטומים של אנמיה כגון עייפות, חולשה או קוצר נשימה
  • דימום בין וסתי שאינו נובע משיכחה או דילוג על גלולות למניעת הריון

כיצד מאבחנים דימום גינקולוגי פתולוגי

רוב הנשים תגענה בתחילה לרופא המשפחה לבירור אנמיה או חולשה, מרביתן התרגלו שנים רבות לדימומים כבדים ואינן יודעות כי מדובר בדימום פתולוגי.

אנמנזה פשוטה תגלה כי מדובר בדימום פתולוגי, יש לוודא כי אין הפרעת קרישה במערכת הדם הגורמת לתופעות אילו.  לאחר בדיקה גינקולוגית הכוללת גם אולטרסאונד גינקולוגי יתגלו מקרים שבהם יש בעיה אנטומית ברחם כגון פוליפ, שרירן (מיומה) או אדנומיוזיס (רירית פולשת לשריר הרחם).  במקרים אחרים הפרעה במערכת ההורמונלית (אנדוקרינית) כגון היפותירואידיזם (תת-תריסיות) יכולה לגרום לדימום פתולוגי ותתגלה בבדיקות דם.

בחלק מהמקרים שאין אבחנה או שיש צורך בהשלמת האבחנה בכדי להתאים טיפול יש לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. בנשים בסיכון לממאירות ברירית הרחם (מעל גיל 45, משקל עודף, חשיפה לטיפולי הפרייה או סיפור משפחתי) יש להוסיף ביופסיה מכוונת מרירית הרחם לשלילת ממאירות

 

כיצד מטפלים בדימום גניקולוגי


לאחר השלמת הבירור וקביעת האבחנה לרוב הטיפול הראשוני בנשים המעוניינות בשימור פוטנציאל הפוריות יהיה הורמונלי.  קיימים תכשירים רבים ושונים המשלבים אסטרוגן ופרוגסטרון או פרוגסטרון בלבד כטיפול לדימומים אילו.  קיימים עוד טיפולים תרופתיים שאינם הורמונלים ויכולים להתאים לחלק מהנשים במקרים בהם יש בעיה אנטומית במבנה הרחם הטיפול מוגבר וקרוב לוודאי שלאורך זמן לא יספק ויהיה צורך בהתערבות לרוב בגישה של היסטרוסקופיה ניתוחית.

במקרים בהם הרחם מאד מוגדלת והאישה סיימה את תיכנון המשפחה יתכן ויהיה צורך בכריתת הרחם (לרוב תוצע הגישה הלפרוסקופית)

מה היתרון של טיפול במרפאתו של פרופסור שלומי כהן?

לפרופסור כהן ניסיון רב באיבחון וטיפול בדימומים גינקולוגיים פתולוגיים.  עם השנים רכשתי מיומנויות איבחון ופיתרון במקרים סבוכים אשר סבלו מדימומים במשך חודשים ושנים ונרפאו לאחר טיפול במרפאתי.  עקב העיניין הרב בנושא זה שהוא נפוץ מאד וכ- 30% מהנשים עלולות במהלך חייהן לסבול ממנו, פיתחתי מיומנות גבוהה לאיבחון וטיפול בבעיות אילו. מפאת רגישות הנושא בעיקר בנשים שומרות נידה אני מקפיד לבצע בדיקות בתיאום עם רבנים ומכונים רבים בארץ העוסקים בטהרת האישה.

במרפאתי מיטב הכילים האיבחוניים החדשניים ביותר הכוללים אולטרסאונד, היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית במרפאה וקולפוסקופ המאפשרים לי לתת למטופלת איבחון וטיפול מקצועיים ומדוייקים באותה הפגישה.

    לקביעת תור חייגי 054-5485062
    דילוג לתוכן