התקשרי עכשיו לקבוע תור ישירות
מול המתאמת הקלינית:
054-5485062

היסטרוסקופיה אבחנתית בזמן מחזור או דימום

מקום הטיפול:

הרצליה מדיקל סנטר, מרכז רפואי מדיקה

משך הטיפול:

2-3 דק'

זמן החלמה:

ללא

היסטרוסקופיה אבחנתית לרוב אינה ניתנת לביצוע בזמן דימום וסתי כבד.
הדימום מסתיר את דפנות הרחם ואינו מאפשר אבחנה מדויקת, כך שבמקרים שבהם אין דחיפות רפואית לביצוע הבדיקה (כגון מקרי אי-פיריון: חשד למחיצה רחמית או מום רחם אחר, או בעיית אנטומית-מכאנית העלולה לגרום לאי-פיריון ולדימומים כבדים ולא סדירים כגון: פוליפ או שרירן) עדיף לבצע הבדיקה עם תום הדימום הוסתי.
את ההיסטרוסקופיה עדיף לבצע לפני הביוץ, שכן לאחר מכן רירית הרחם מתעבה ועלולה להקשות על אבחנות כגון מחיצה רחמית או ליקוי מולד במבנה הרחם.

חשוב לציין כי במקרים בהם יש שארית הריון לאחר הפסקת הריון או לידה הגורמת לדימומים לא סדירים קשה לרוב לתאם הבדיקת למצב בו אין דימום כלל ואז בהגברה קלה של לחץ הנוזלים ניתן לבצע הבדיקה ולהגיע לאבחנה.
כך גם לגבי דימומים לא סדירים הנובעים מבעיה אנטומית (פוליפ/מיומה)- יתכנו דימומים לא צפויים בעת תזמון הבדיקה, אם לא מדובר בדימום כבד אלא דימום קל (כמו בימי התחתה או סיום הדימום הוסתי) ניתן לבצע הבדיקה ולהגיע לאבחנה.

האם יש סיכונים בביצוע בדיקת היסטרוסוקפיה בזמן מחזור?

  • האם יש סיכון לזיהום? הסיכונים לזיהום קטנים מאד. היסטרוסוקפיה אבחנתית נחשבת פעולה "נקיה" ואין צורך ליטול אנטיביוטיקה מניעתית. כמובן שנשים עם מחלת חום או שהיו חולות במחלת חום עד שבוע לפני הבדיקה מומלץ לדחות הבדיקה ולהתרחק ממחלת החום.
  • האם יש סיכון לניקוב הרחם בפעולה? הסיכון לניקוב הרחם בפעולה זעיר ביותר והוא בעיקר תלוי בניסיון המבצע. רופא מנוסה ידע לווסת את זרם הנוזלים ולהגביר העוצמה כך ששאריות הדימום ישטפו וניתן יהיה לצפות במסלול ההיסטרוסקופ לכל אורכו.

המאמר נכתב על ידי פרופסור שלומי כהן איילון

    לקביעת תור חייגי 054-5485062
    דילוג לתוכן